Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat mogen wij verwachten van verhuurder inzake bekostiging van aanbrengen van airco

Wij huren kamers in een pand dat in de zomer heel erg warm wordt omdat de kamers in een soort serre zijn gebouwd. Wij doen daar verloskundig spreekuur. Wij willen graag airco hier aan laten leggen. Wat mogen wij van de verhuurder verwachten qua bekostiging. Moeten wij de kosten van aanleg van airco zelf betalen of komt dit voor rekening van de verhuurder?

Dat zal af hangen van de exacte omstandigheden van het geval en wat er in het huurcontract staat.
Ook zal mee spelen of u van tevoren op de hoogte was dat dit probleem kon ontstaan en andersom, of de verhuurder op de hoogte was dat u waarschijnlijk problemen zou krijgen met de hitte.

Als het in de zomer bijvoorbeeld (zo goed als) onmogelijk is om te werken zou het kunnen dat de verhuurder mee moet helpen aan/moet zorgen voor een oplossing, of dat u bijvoorbeeld samen naar een oplossing zoekt.

Maar dit is zoals gezegd afhankelijk van veel verschillende factoren. Om een antwoord voor uw situatie te kunnen geven zou overleg nodig zijn om alle omstandigheden door te nemen. U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag