Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wat moet ik doen nu mijn ex het huis niet meer aan mijn wil overdragen maar toch wil verkopen?

Ik ben inmiddels 3,5 jaar geleden gescheiden. Wat al die tijd is blijven hangen was ons huis. We besloten met de scheiding om het huis voorlopig als gezamenlijk eigendom te hebben i.v.m. onze zoon die toen 7,5 jaar oud was. Was beter voor hem.
Paar maanden geleden gaf ze aan dat ik het moest overnemen of anders moeten we het verkopen (aantoonbaar via WhatsApp). Ik heb ervoor gekozen om het over te nemen. Ik wil haar uit kopen voor 11.000 euro. Met dit bedrag is ze akkoord gegaan (aantoonbaar via WhatsApps). Ik heb ondertussen alles geregeld: taxatie, makelaar, notaris, etc. Volgende week moeten we tekenen bij de notaris. Zij heeft zelf ook papieren ondertekend zoals: akkoord bijvoorbeeld: uitbetaling levensverzekering aan hypotheek verstrekker. Alles aantoonbaar via de WhatsApp en email.
Nu dreigt ze dat ze volgende week niet komt tekenen bij de notaris. Ze wilt toch verkopen omdat ze verwacht dan meer geld te krijgen.
Als ze dit doet is er echt een probleem.
Mijn vraag is nu: Wat moet ik doen als ze volgende week niet komt opdagen bij de notaris ? Heb ik dan een sterke zaak bij een rechter ? kan ik haar aansprakelijk stellen voor de gemaakt kosten ?
Ik hoop dat u mij kunt adviseren want ik maak me op dit moment grote zorgen.

De gemaakte afspraken dient u beiden na te komen, dat is de hoofdregel. U kunt elkaar daaraan houden. Als de afspraken niet worden nageleefd, is er mogelijk sprake van schadeplichtigheid. De vraag is wel, wat zijn precies de afspraken. Heeft u een bepaalde uiterlijke datum afgesproken voor de overdracht en het hanteren van het uitkoopbedrag van €11.000,-? Wellicht is het constructiever om samen een nieuwe taxatie te laten uitvoeren, zodat u het uitkoopbedrag kunt taxeren. Als u dat overneemt dan vervalt aan haar zijde een redelijk belang om dit tegen te houden: u kunt het dan afdwingen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag