Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat moet de woningstichting doen?

Wij hebben wietrokende buren dit is gebleken uit onderzoek vd politie, geen kwekerij. De wietlucht(stank!) komt bij ons binnen met gesloten ramen en deuren en wij krijgen er gezondheidsklachten door
( hoofdpijn,brandende ogen/neus, benauwdheid), dit is vorig jaar maanden aan een stuk dagelijks geweest en nu weer sinds 2 weken dagelijks. De honden zijn ook ziek. Woningbouw doet niets want wiet roken mag. In de huurovereenkomst staat een bepaling over drugs, o.a. dat je het ook niet aanwezig mag hebben. De buren hebben ook een gedragsaanwijzing waarin staat dat ze geen overlast mogen veroorzaken in welke vorm dan ook anders word het huurcontract ontbonden. Woningbouw blijft ontkennen dat de buren wiet roken en dat de stank bij ons binnenkomt en onderneemt niets. Valt dit onder slecht huurderschap, onrechtmatige daad, stankoverlast? En moet de woningbouwstichting hier tegen optreden? Ons woongenot is wel geschaad hierdoor.

Ja het valt onder alle genoemde gronden. Ik raad aan een logboek bij te houden en ander bewijsmateriaal te verzamelen. Buurman mag best roken maar geen ernstige hinder veroorzaken. De verhuurder moet zoeken naar een oplossing die voor beiden de minst belastende is, bijvoorbeeld dat buurman rookt onder een rookgas installatie, op afgesproken uren enz. Als dat allemaal niet mogelijk is komen de zwaardere maatregelen aan de orde.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt mevr Ferwerda voor uw antwoord. Een logboek houden we al meer dan een jaar bij. We melden om de 3 weken per mail naar de woningstichting. Wij roken ongevraagd mee en wat doet dat met onze gezondheid ? Kunnen we hiermee ook de huurcommissie inschakelen wegens een gebrek aan de woning bv? Wat verstaat U onder de zwaardere middelen?


Ja u het aanmelden bij de huurcommissie want het is een gebrek aan het gehuurde ( uw woning ). In de klacht kunt u een ander zelf verder formuleren. U hoeft overigens niet verplicht naar de huurcommissie, u mag ook naar de burgerlijk rechter. U kunt een huurprijsvermindering verzoeken of de huur opschorten als pressiemiddel. Een zwaarder middel is bijvoorbeeld daadwerkelijk een huurcontract ontbinden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dus er is toch nog wat mogelijk dat is goed om te horen. We kregen als enige optie dat we zelf maar moesten verhuizen. Ontbinding vd huurovereenkomst dat zal de woningstichting dan moeten aanvragen op basis vd overlast, de getekende gedragsaanwijzing en de bepalingen in het huurcontract dat kunnen wij zelf niet doen denk ik.


Ja wat u nodig heeft is een derde onafhankelijke partij, huurcommissie of rechter die meekijkt met het probleem en druk op de ketel zet.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mevr Ferwerda, hartelijk dank voor het beantwoorden ! Het geeft ons weer een beetje moed.Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag