Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Wat kan je doen als de werkgever bewust aanstuurt op een onwerkbare situatie?

Ik ben momenteel werkzaam als assistent-verzorger van zwaar gehandicapten bij het Bedrijf.

Werkgever indiceert in februari plotseling dat "het binnenkort afgelopen is". Eenzijdig aanbod werkgever voor bespreken 'externe mobiliteit'. Bezwaar aangetekend dat 'externe mobiliteit' moet betekenen 'van werk naar werk' en niet een verkapte eenzijdige ontbinding mag zijn (geen mobiliteit met deadline). Op vraag werkgever georiënteerd op opleiding. Voorstel gedaan: werkgever wenst niet mee te betalen aan opleiding en wil loonbetaling stoppen ('ontbinden') op moment dat opleiding start.

Aanvullend: aangevoerd wordt "slechte prestatie", terwijl het laatste functioneringsgesprek 'uitstekend' was (saillant detail: functioneringsgesprek vond plaats na gesprekken over mobiliteit en men wijst mij medische diensten toe die ik feitelijk niet mag uitvoeren). In een van de berichten van HR manager werden volledig onjuiste feiten opgesomd inzake functioneren en is er een duidelijk poging mij 'zwart te maken' en de werksfeer negatief te beïnvloeden.

Heb werkgever financieel voorstel gedaan (door hem zelf voorgestelde 50/50-regeling) betreffende opleidingskosten en gedeeltelijke loondoorbetaling (24u contract). Wijst dit nu ineens af en zegt nu: "dan laten we het contract gewoon voor wat het is".

Ergo, enerzijds contract toch willen laten doorlopen, maar tegelijkertijd mijn functioneren ernstig in twijfel trekken voelt als het aansturen op een 'onwerkbare situatie".

Graag uw advies hoe nu het beste te handelen. Alle emailwisselingen die reeds zijn geweest kan ik desgewenst doorsturen.

Met vriendelijke groet,

Hier lijkt sprake te zijn van een arbeidsconflict. Wellicht zou u willen aansturen op een vaststellingsovereenkomst (?) Daar mag u ingeval van ziekte in elk geval niet op ingaan omdat anders het eventueel recht op uitkering in gevaar wordt gebracht. Voordat u een beslissing neemt over hoe verder te handelen adviseer ik u zich te laten adviseren door een arbeidsrechtjurist. U mag gerust vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw reactie. Ik ontvang graag nadere info voor de juiste context, dus stuur u toch even een mail.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag