Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Wat kan ik voorstellen? Mag mijn werkgever mij om deze reden op staande voet ontslaan?

Ik heb een vaststellingsovereenkomst onder mijn neus geschoven gekregen waar ik het niet mee eens ben. Dit naar aanleiding van een relatie die ik heb gekregen met een klant/vriend van een collega. Hij is op papier niet gescheiden en zijn vrouw is ook klant van mijn collega. Dit voelt voor mijn werkgevers als gezichtsverlies en daarom willen zij mijn dienstverband stopzetten. Ik ben werkzaam in de fitnessbranche, heb een jaar contract gehad en het tweede contract is net stilzwijgend verlengt. Er staat niets in vermeldt over relaties.

Volgens mijn werkgevers in dit tevens een reden tot ontslag op staande voet, maar dat gunnen zij mij niet. Vandaar dat ze dit contract (1 maand salaris + 900,- euro transitievergoeding met daardoor recht op een uitkering hebben aangeboden.

Nu is mijn vraag wat te doen? Is dit inderdaad een reden tot ontslag op staande voet? Of valt er meer uit te halen voor mij? Ik heb nu aangegeven gewoon door te willen werken, maar ben per direct op non-actief gezet.

Graag hoor ik van u,

Ik raad u aan hier overleg over te hebben met een advocaat. Die kan voor u verweer voeren indien u uw werk wenst te behouden en niet tot beƫindiging van uw contract wenst over te gaan. De reden komt inderdaad vreemd voor. Indien u niet langer voor de sportschool zou willen werken, kan de advocaat met u ook nagaan of de vergoeding die zij aanbieden hoger kan worden bepaald. Desgewenst kunt u contact met ons kantoor opnemen. Wij doen vaker van dit soort zaken en staan u desgewenst graag bij.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag