Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wat kan ik doen? Ik heb in oktober 2013 een jongen leren kennen die ik al meteen heel erg leuk vond. Hij zei dat ie mij ook leuk vond en er misschien wel een relatie inzat. De problemen begonnen toen hij een avondje naar het casino wilde. Daar wilde hij pinnen maar was zijn pasje kwijt dus of ik even wilde voorschieten. Wilde dat in eerste instantie niet doen want hij vroeg om veel geld en kende hem nauwelijks. Maar hij bleef erom vragen en heb toen uiteindelijk toch toegegeven want ik zou het natuurlijk terugkrijgen want ik wist toch waar hij woonde en werkte was zijn argument. (adres heeft ie over gelogen, weet niet waar hij woont) Dat is nog een paar keer gebeurd, heb ook een aantal keer geld overgemaakt naar zijn rekening omdat ie zei dat zijn rekening bij een bepaald bedrag vrij zou komen, hij zou het dan meteen in een keer terugstorten. Hij had elke keer goede excuses en goede babbels. Hij zou een nieuwe rekening bij een andere bank openen, hij kon geen gebruik meer maken van zijn huidige rekening waardoor hij achterliep met zijn huur etc dus heb hem ook contant geld daar voor gegeven. Hij zat in het leger dus was vaak en lang weg en dus had ie elke keer ook smoesjes waarom ie niks kon regelen. Hij wist ook elke keer als ie mij om geld vroeg hoeveel ik nog op mijn rekening had staan want dat had ie onthouden. Dit heeft geduurd tot eind april 2014. Toen moest ie voor 10 weken naar het buitenland en hoorde ik niks meer van hem. Toen was ik er klaar mee en heb hem een ultimatum gesteld, hij moest iets regelen anders ging ik maatregelen nemen. Toen werd ie bang denk ik want toen kwam hij er opeens mee dat ie wel elke week een bedrag terug kon storten terwijl dat het enige was wat ik wilde. Hij heeft sindsdien 3x 100 euro teruggestort (terwijl hij in Mali zit zegt ie), het gaat in totaal om 10.000 euro. Nu heb ik sinds november 2014 geen contact meer met hem omdat ie mij geblokkeerd heeft. Ik heb contact gehad met de politie want wilde aangifte doen (want eerst wel kon omdat het klonk als verduistering) maar die zeggen dat het een civiele zaak is en zij daar niks aan kunnen doen. Ik heb het volledige app-gesprek van ons en mijn bankafschriften op papier. Wat kan ik doen?

Ik raad jou aan om een incassobureau voor particulieren te benaderen. Zij hebben methoden om de gegevens van 'debiteur' (dus de jongen die jou terug moet betalen) achter te halen en op grond daarvan in contact met de debiteur te komen en hem dwingen tot betaling. Samen met de debiteur gaan ze een betalingsregeling opstellen. De meeste incassobureaus werken sowieso volgens een ''no cure no pay' regeling wat inhoudt dat jij niet hoeft te betalen als zij jouw situatie niet kunnen oplossen. Zij kunnen jouw ook verder juridisch adviseren. Op het internet kan je diverse incassobureaus vinden en de beoordelingen van hun cliƫnten. Hoop dat je hier iets aan heb en ik wens jou veel succes.

Beoordeel dit antwoord:

Het app-gesprek en de bankafschriften leveren vermoedelijk voldoende bewijs dat u hem geld heeft geleend. Hij is dus gehouden om dit terug te betalen. Ik ben advocaat en heb momenteel een vergelijkbare zaak lopen. Ik ben (meer nog) dan een incassobureau in staat het adres van deze persoon te achterhalen. Zodra we hem gevonden hebben, zal ik hem een sommatie zenden tot terugbetaling van de geleende bedragen. Blijft hij hiermee in gebreke dan kunnen we de betaling in rechte afdwingen. Ik ben graag bereid u in deze kwestie bij te staan. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen komt u mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. De kosten van mijn werkzaamheden worden dan door de Staat betaald en u bent slechts een geringe eigen bijdrage verschuldigd. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor jullie snelle reactie! Ik ben nog in afwachting van andere informatie maar ik neem jullie adviezen zeker ter harte. Ik houd uw aanbod zeker in mijn achterhoofd, Jochem van den Bosch, bedankt daarvoor alvast. Nadat ik alle informatie heb verkregen zal ik een besluit nemen.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag