Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat is mijn recht als de lift het niet doet voor bijna 3 weken?

Ik woon 7 hoog en heb een baby en oudere vader. Het is gewoon niet te doen om steeds de trap te nemen. De huurder geeft steeds aan dat ze wachten op onderdelen, maar kan me niet voorstellen dat dit weken moet duren. Heb ik bijvoorbeeld recht om geen service kosten te betalen? Aangezien zij deze maand niet veel hebben gedaan aan service.

Plus, wij hebben al lange tijd last van een gehorige lift. Dit is al weken geleden aangekaart en nu ze het hebben proberen te maken zitten we zonder lift.

Graag uw advies.

Een verhuurder moet de gelegenheid worden geboden om gebreken
op te lossen. U kunt hem schriftelijk een termijn stellen, maar zoals ik het begrijp beroept hij zicht op overmacht. Of dat terecht is weet ik niet zeker, onderdelen kunnen ook elders gekocht worden misschien. In de brief kunt u ook aangeven dat als de termijn verstreken is u een deel van de kosten niet betaalt wegens vermindering van het woongenot.

Beoordeel dit antwoord:

Ik begrijp dat u niet uit bovenstaande tekst haalt dat u op dit moment beter schriftelijk de verhuurder in gebreke stelt en dan een korte termijn gunt tot herstel, daarna heeft u pas andere rechten als vermindering van de huurprijs.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag