Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wat is mijn opzegtermijn van mijn arbeidsovereenkomst?

Voorjaar 2020 ben ik in dienst gegaan bij mijn huidige werkgever. Ik kreeg toen een jaarcontract met 1 maand proeftijd. Voor wat betreft opzegging stond in die overeenkomst "Bij tussentijdse beëindiging geldt voor zowel de werkgever als de werknemer een opzegtermijn van 2 maanden".

Voorjaar 2021 heb ik een dienstverband voor onbepaalde tijd gekregen. Dit is vastgelegd in een "wijziging arbeidsovereenkomst", waarin is vastgelegd dat het een voortzetting van de eerste overeenkomst is. Voor wat betreft opzegging staat in de "wijziging arbeidsovereenkomst" het volgende: "De opzegging ter beëindiging van deze arbeidsovereenkomst bedraagt 2 maanden voor zover de wettelijke opzegtermijn niet langer is". Is hiermee voldaan aan het vereiste dat de opzegtermijn voor de werkgever het dubbele moet zijn dan die voor de werknemer? Of kan ik toch beëindigen met één kalendermaand opzegtermijn?

De wettelijke opzegtermijn is 01 maand. Wil de werkgever daarvan afwijken, dan moet dat of in de arbeidsovereenkomst of CAO staan. In beide gevallen moet die voor de werkgever dubbel zo lang zijn als voor u. Dat is hier niet het geval. Alsdan geldt de wettelijke termijn van 01 maand.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag