Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wat is het risico als ik een andere baan neem, nu ik 100% in de ziektewet zit bij huidige werkgever?

Ik zit nu iets meer dan een jaar voor 100% in de ziektewet en het tweede spoor is net “low profile” gestart. Ik ben in therapie en heb daar een baan aangeboden gekregen, wat voor mij een buitenkansje is. Ik maak goede progressie met de therapie en schat in dat re-integreren spoor 1 ook eraan zit te komen. Ik zou graag die baan aannemen. Kan dat zomaar nu ik in deze situatie zit? En wat zijn de risico’s?

Wanneer u de nieuwe baan volhoudt -> geen risico. Wanneer u in de nieuwe baan tijdens de proeftijd uitvalt op grond van de huidige klachten, dan heeft u een groot probleem. Valt u in de nieuwe baan na de proeftijd uit, dan moet de nieuwe werkgever loon doorbetalen.

Beoordeel dit antwoord:

U bent vrij om een nieuwe baan te accepteren (behoudens evt. concurrentiebeding). Weliswaar hoeft u aan een (nieuwe) werkgever nooit uw medische gegevens te verstrekken, maar er kan een risico zijn (schadeplicht) als u niet zou melden dat u momenteel arbeidsongeschikt bent en u zou in de toekomst onverhoopt weer uitvallen, terwijl de (nieuwe) werkgever erachter komt dat die nieuwe arbeidsongeschiktheid verband kan houden met de huidige. Als u opzegt moet u de overeengekomen opzegbepalingen in acht nemen (onder meer de overeengekomen opzegtermijn). Indien de nieuwe baan om welke reden dan ook niet zou doorgaan, en u hebt opgezegd (tijdens arbeidsongeschiktheid), komt u mogelijk niet in aanmerking voor een uitkering. Indien in de arbeidsovereenkomst met de nieuwe werkgever een rechtsgeldig proeftijdbeding is opgenomen, kan de nieuwe werkgever u tijdens die proeftijd, en overigens al voor ingang van de arbeidsovereenkomst, zonder nadere formaliteit ontslaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag