Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wat gebeurt met tweede kind als eerste kind uit huis is geplaatst?

Ik had even een vraag omtrent familie recht namens een vriendin van mij : zij heeft een relatie en ze willen graag een kindje samen. Echter haar partner heeft een zoon uit een eerdere relatie en valt met zijn zoon onder jeugdzorg. Hij heeft zijn zoon erkend maar heeft geen gezag maar zijn zoon is weg gehaald bij de moeder ( eerdere relatie). Is uit huis geplaatst en woont in pleeggezin. Hij heeft wel via rechtbank bezoekregeling. Moeder is inmiddels ook het gezag kwijt geraakt.

Nu is er angst dat als er in de nieuwe relatie een kind wordt geboren dat hierdoor gelijk het kind na de geboorte wordt weg gehaald bij de moeder. Klopt dit ook? Ik vraag dit na voor haar , omdat zij heel angstig is.

Het feit dat er een kind uit huis is geplaatst betekent niet dat dit met een ander nieuw kindje ook automatisch zal gaan gebeuren. Wel is het zo dat er vaak een onderzoek wordt gestart om na te gaan of er maatregelen nodig zouden zijn, zoals een ondertoezichtstelling of evt inderdaad een uithuisplaatsing, maar er zal altijd eerst goed naar de huidige gezinssituatie moeten worden gekeken. Mocht er toch op enig moment een verzoekschrift bij de rechtbank worden ingediend tot ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing dan is t belangrijk direct een gespecialiseerd advocaat in de hand te nemen die met haar direct verweer kan voeren. Dat helpt vaak enorm.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag