Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat gebeurt er met recht om een garage te hebben?

Wij hebben in 2000 ons huis gekocht, op ons perceel staan 2 garages, waarvan er 1 in gebruik is van onze buren.
(buren hebben toentertijd waarschijnlijk samen de 2 onder 1 kap garage gebouwd, echter grotendeels op ons perceel)
in bewijs van eigendom staat e.e.a. vermeld als: Koper verleent aan (Dhr. ...... en zijn gezin het persoonlijk recht om op het verkochte te hebben een garage, alsmede het persoonlijke recht om met een auto, (brom)fiets of ander klein voertuig of te voet te komen en te gaan van en naar de .. straat van en naar de garage, alles op de thans bestaande wijze. Voormelde rechten komen te vervallen bij sloop van de garage.
het huis in inmiddels verkocht aan de dochter van de buren, en zij waren hebben tot hun overlijden in het huis gewoond, samen met hun dochter
deze is nu echter overleden.
het huis gaat nu verkocht worden buiten de familie. wat verandert er nu aan de situatie ? recht van overpad vervalt als het goed is, maar hoe zit het met het recht: hebben van een garage op grotendeel ons perceel ? vervalt dit nu ook ? Wij hebben altijd fijne buren gehad, en ook goed contact met kinderen & kleinkinderen. Maar zijn nu toch wel benieuwd wat onze rechten / plichten precies zijn, voordat het huis verkocht wordt met garage en overpad en we er met de nieuwe bewoners gezeur over krijgen.

De vraag is wel of de dochter ook een persoonlijk recht had ondanks dat erfgenaam is vanwege de andere hoedanigheid , niet als gezinslid meer. Wat in ieder geval nu na verkoop aan de hand is dat er geen zakelijk recht rust op uw grond en garage, maar slechts persoonlijk recht eindigend met overlijden of verhuizen ( dan vruchtgebruik, anders door opzegging van de gebruiksovereenkomst. )

Beoordeel dit antwoord:

U zou kunnen overwegen het bewijs van eigendom aan mij voor te leggen en daarna zouden we kunnen beslissen of het noodzakelijk is het persoonlijk recht van vruchtgebruik of gebruik op te zeggen, of de ontbinding van de overeenkomst aan te zeggen. Dit maakt uw positie straks in de verkochte status sterker en het document kan worden ingevoegd in de nieuwe koop akte alsmede kan het feit worden ingeschreven in het Kadaster.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

dat is prima, waar kan ik deze gegevens naar toe mailen?


U kunt via deze pagina direct contact met mij opnemen of u stuurt uw email naar info@rechtinjestad.nl

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag