Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Waarom is ons adres volgens de gemeente Den Haag gekoppeld aan een garagebox die niet van ons is?

We proberen een parkeervergunning te regelen voor Tonystraat 7 in Den Haag maar de gemeente Den Haag zegt dat dit niet kan omdat het adres over "een eigen parkeerplaats" beschikt. Dit zou dan gaan om Tonystraat 4-B. Dit is een garagebox aan de overkant van de straat die niet van ons is. De vorige eigenaar van ons huis had zowel Tonystraat 7 als Tonystraat 4-B in het bezit, maar wij hebben alleen Tonystraat 7 gekocht en Tonystraat 4-B (de garagebox) is aan iemand anders verkocht. Volgens de gemeente is nummer 4-B in kadaster gekoppeld aan ons adres en moeten we een verklaring van de huidige eigenaren aanleveren dat we daar geen parkeerplaats mogen huren om überhaupt in aanmerking te komen voor een parkeervergunning. Wij kunnen nergens iets vinden over een dergelijke koppeling en zijn van mening dat de gemeente eerst maar eens moet aantonen dat zo'n koppeling bestaat. We zouden wel willen aantonen dat er geen koppeling is tussen Tonystraat 7 en Tonystraat 4-B, maar we weten niet goed hoe we dat moeten aanpakken en we kunnen niet goed vinden wat we daarvoor van kadaster nodig zouden hebben. We zouden graag zo snel mogelijk hulp krijgen, onze nieuwe auto wordt volgende week al geleverd en moet dan ergens geparkeerd worden...

Wat een vervelende situatie. De gemeente kan op basis van uw informatie zelf ook onderzoek doen en de situatie nagaan. Heeft u een officieel besluit ontvangen? Dan kunt u bezwaar aantekenen.

Met betrekking tot de gevraagde informatie:
Heeft u de woning via een makelaar gekocht? Mogelijk weet deze meer. U zou ook kunnen proberen de notaris om een verklaring te vragen.

Bij het kadaster zou u de eigendomsinformatie kunnen aanvragen van beide adressen (2,95 per stuk). Mogelijk dat u dan in ieder geval aan kunt tonen dat u niet de eigenaar bent. Hieronder staat de link naar de site van het Kadaster.

https://www.kadaster.nl/producten/woning/eigendomsinformatie

U kunt vrijblijvend contact opnemen als u juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag