Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Waar kan ik terecht als een projectontwikkelaar zich niet houdt aan de regels zijn voorgeschreven?

Projectontwikkelaar heeft toestemming van de Raad van State om huizen te bouwen naast onze erfgrens. In het rapport van de raad van state valt te lezen dat de bouw van de huizen geen hydrologische gevolgen mogen hebben voor omwonende. De projectontwikkelaar bouwt echter 40 centimeter hoger (grond verhoogd)dan de grond van de erfgrens. Hierdoor staat alles blank in onze tuin. ik heb gebeld naar de gemeente en naar de projectontwikkelaar. Beiden geven geen gehoor.

In jouw situatie kunnen er verschillende stappen worden ondernomen.

1. Neem opnieuw contact op met zowel de gemeente als de projectontwikkelaar en maak de problemen opnieuw duidelijk. Leg schriftelijk vast dat je contact hebt opgenomen, het probleem heb uitgelegd en om een oplossing hebt gevraagd. Dit kan later van pas komen als bewijs.

2. Als de projectontwikkelaar en de gemeente niet reageren, kun je een officiƫle klacht indienen bij de gemeente. Dit kan vaak digitaal via de website van de gemeente. Leg in de klacht duidelijk uit welk probleem er is, welke acties je al hebt ondernomen en welke oplossing je graag wilt zien. Bewaar een kopie van deze klacht voor je eigen administratie.

3. Je kunt ook overwegen om een advocaat in te schakelen. Een advocaat kan je adviseren over jouw rechten en plichten en kan helpen druk uit te oefenen op de projectontwikkelaar en de gemeente.

4. Als de gemeente niet adequaat reageert op de klacht, kun je de zaak mogelijk voorleggen aan de Nationale Ombudsman. Deze onafhankelijke organisatie behandelt klachten over de overheid. Let op: de ombudsman kan pas ingeschakeld worden als er eerst een klacht bij de gemeente zelf is ingediend.

5. Ten slotte kun je overwegen om naar de rechter te stappen. Dit kan een civiele procedure worden tegen de projectontwikkelaar voor de schade die je hebt geleden, of een bestuursrechtelijke procedure tegen de gemeente wegens het niet correct uitvoeren van haar taken.

Let erop dat de bovengenoemde opties kunnen variƫren afhankelijk van de specifieke situatie. Ik raad je aan om verder advies in te winnen bij een jurist of advocaat om te onderzoeken welke optie het beste bij jouw situatie past.
---------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag