Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Waar heb ik recht op als mijn man en ik gaan scheiden mbt de spaarrekeningen van de kinderen?

We zijn onder huwelijkse voorwaarde getrouwd dat mijn ex geen recht heeft op mijn spaar en privé rekening. Mijn ex man en ik gaan scheiden, echter staat er op de spaarrekeningen van 2 kinderen geld, dit geld is uit mijn privé spaarrekening daar elk jaar op gestort.

Van belang is om goed na te lezen wat er exact staat in de huwelijkse voorwaarden. Als het inderdaad betaald is vanuit privé geld van uzelf, dan verwacht ik niet dat uw man daar aanspraak op kan maken, tenzij uit de huwelijkse voorwaarden iets anders blijkt. Als u de scheiding via ons aanvraagt, wordt dit uiteraard goed bekeken en krijgt u daarover advies.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Als ik u de huwelijkse voorwaarde stuur, kunt u dit dan voor me nakijken?


Als onderdeel van de gezamenlijke scheidingsaanvraag, bekijk ik dat graag voor u beiden. Mede gelet op uw gezamenlijke belangen rond de kinderen, is het in het algemeen aan te raden om samen de scheiding aan te vragen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

We hebben een mediator ingeschakeld en zij zegt hier omtrent.
Dat als het vermogen van de kinderen tijdens het huwelijk is verkregen door/ betaalt is vanuit spaarrekening ouder, dat het vermogen gezamenlijk verdeelt wordt. Kun je me helpen wat nu waar is?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag