Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Vorige bewoner Chalet komt zijn spullen niet ophalen

Sinds 29 april hebben wij een Chalet gekocht, zonder inboedel. De vorige eigenaar heeft er voor gezorgd dat de chalet zo goed als leeg is bij de datum van de oplevering. Echter heeft hij zijn tuinmeubels bij op ons terrein laten staan en zijn gehele inboedel staat in de schuur. We hebben hem eerst twee weken (zonder enig contact) gegeven om zijn spullen op te halen. Vervolgens heb ik hem 14 mei eerst gebeld. hij nam niet op. Daarna heb ik een app gestuurd met de vraag wanneer hij zijn spullen komt halen. Op 15 mei krijgen we via de app antwoord dat hij de spullen komt halen en nog laat weten wanneer. Daarna hebben we niets meer gehoord. Op 22 mei heb ik nogmaals gebeld een via de app nogmaals gevraag of hij al wist wanneer hij de spullen kwam ophalen. Geen reactie. 27 mei heb ik nogmaals gebeld en zijn voicemail ingesproken of hij wil terugbellen en e.a. wil regelen. We krijgen diezelfde dag een antwoord dat hij privé e.a. heeft en de spullen aankomende week komt ophalen. Hierbij wordt geen exacte datum of tijd aangegeven.
Wij wachten rustig af. Tot onze teleurstelling heeft hij de spullen, tot de dag van vandaag, nog steeds niet opgehaald. Maandag 7 juni J.l. heb ik nog een poging gedaan om hem telefonisch te bereiken. Weer geen antwoord. Uiteindelijk hebben wij als laatste op 7 juni een app gestuurd en hem een ultimatum gesteld. Hij kan de spullen uiterlijk tm. zaterdag 12 juni a.s. ophalen. Als zondag de spullen niet opgehaald zijn beschouwen we het als ons eigendom en voeren we het af.

Nu komt de vraag, mogen we zijn spullen ook inderdaad afvoeren / of gebruiken en zijn spullen zien als ons eigendom na dit hele traject?

Ik hoor het graag.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag