Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


vorig jaar zijn mijn ex en ik uit elkaar gegaan.zij heeft de keuze gemaakt om weg te gaan . ik ben in ons huis gebleven (wel alle kosten samen gedeeld) nu vraagt ze mij een jaar later huur over haar gedeelte van de hypotheek, staat ze in haar recht?

Daarnaast bij aanschaf huis heb ik meer inleg gehad, beschreven bij de notaris) ze heeft dit direct uit eigen wil aan mij betaald, nu een jaar later wil ze dat geld terug hebben. en pas betalen wanneer het huis verkocht is, mag ze dat vragen na dat ze zelf uit eigen weil al eerder heeft overgemaakt?

Nee uw ex staat niet in haar recht. Huur vragen over haar gedeelte van de hypotheek is volkomen onbegrijpelijk. Bedoelt zij dat u haar moet helpen met haar huur omdat u nu in de woning bent blijven wonen en de enige bent die het woongenot heeft dan kan ik mij daar in vinden wanneer u beiden de hypotheeklasten bent blijven betalen. Wanneer u de hypotheeklasten zelf draagt heeft zij niet zoveel te eisen. Belangrijker is dat u de woning alsnog verdeelt zodat de woning geheel op uw naam komt. Dit laatste is van groot belang in verband met uw hypotheekrente-aftrek en het risico van verlies van overwaarde wanneer uw ex schulden maakt en een schuldeiser beslag legt
Wat betreft uw meer-inleg behoeft u (naar mijn mening) niets terug te betalen wanneer zij eerder heeft ingestemd met terugbetaling. Mogelijk kunt u deze tweede vraag gebruiken als breekeiser om de verdeling van de woning rond te krijgen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ik heb een jaar het woongenot gehad en ze wil op terug werkende kracht huur daar voor zien, ik heb aangegeven dat zij nu gebruik mag maken van het huis voor de zelfde periode. ( daarmee hebben we beide de lusten en lasten van het huis). echter geeft zij hier geen reactie op. vervalt haar recht op huur vragen daar niet mee?


Nee door niet te reageren vervallen niet zomaar eventuele rechten. U hebt haar een voorstel gedaan en hier nog geen reactie op gekregen. Hebt u haar een termijn gegeven om binnen deze termijn te reageren? Op welke wijze hebt u haar dit voorstel gedaan (schriftelijk / aangetekend?). Heeft zij meebetaald aan de hypotheek? Vooral als zij dit laatste wél heeft gedaan kan het zijn dat in alle redelijkheid u haar iets verschuldigd bent...

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ik kan haar stelling daarin begrijpen, echter ingaande op het moment dat ze dit bij mij heeft aangegeven., nu vraagt ze op terugwerkende kracht huur,, als ze dit eerder aangegeven zou hebben, had ik er eerder voor gekozen het huis te verlaten(reeds gedaan), als middeling hiervoor geef ik aan dat zij nu de zelfde periode gebruik kan maken van het huis, lijkt mij een eerlijk voorstel.

alle eerdere contacten zijn mondeling geweest en vanaf nu lijkt het me verstandig dit schriftelijk te doen


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag