Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Vorig jaar ben ik in botsing gekomen met een andere fietser. Ik ben hierbij op de grond terecht gekomen en heb hersenletsel opgelopen. De andere partij is aansprakelijk gesteld door een letselschade behandelaar, maar laat niets van zich horen.
Helaas heb ik geen rechtsbijstand.
Kan ik nog ergens terecht of kan ik beter het dossier ook voor mezelf afsluiten?

Allereerst wil ik u heel veel sterkte en beterschap toewensen. Ik hoop dat u snel weer de oude bent.

Vervelend dat uw letselschadebehandelaar niets van zich laat horen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Het staat u vrij om over te stappen naar een andere letselschadebehandelaar. Mocht aansprakelijkheid vast komen te staan, dan worden vaak ook de kosten die met de overstap gepaard gaan door de aansprakelijke partij vergoed.

Ik ben bereid om (kosteloos) verder naar uw zaak te kijken. Als u dat op prijs stelt, kunt u via deze website direct contact met mij opnemen.

Veel succes.

Beoordeel dit antwoord:

Voor zover u nog niet volledig hersteld bent wens ik u beterschap en hoop ik dat u snel hersteld bent.

Vervelend is dat u geen rechtsbijstand heeft. Gelukkig kunt u in Nederland de kosten van rechtsbijstand volledig verhalen als er een verzekering is.

Uw vraag is mij niet helemaal duidelijk. Laat de schadebehandelaar niets van zich horen of de tegenpartij. Als de tegenpartij niets van zich laat horen dan is de enige oplossing om een gerechtelijke procedure te starten om een veroordeling te krijgen. Laar de schadebehandelaar niets van zich horen dan adviseer ik u om een andere schadebehandelaar in te schakelen. Ik heb ervaring met fietsongevallen. Als u wilt ben ik graag bereid om zonder kosten naar uw zaak te kijken en u te adviseren wat u kunt doen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw reacties. Helaas zal ik niet meer helemaal de oude worden. Er zijn dingen waar ik rekening mee moet houden. 1 daarvan is het niet goed kunnen verwoorden zoals nu ook weer het geval blijkt. Excuses daarvoor.

De letselschadebehandelaar is niet degene die niets van zich laat horen. Die probeert op allerlei wijze contact met de tegenpartij te zoeken. Het is de tegenpartij waarvan reactie uitblijft.
Waar ik bang voor ben is dat hij geen aansprakelijkheidsverzekering heeft en dat hij daarom doet alsof zijn neus bloed.
Ik probeer altijd een stap verder te denken. Wat gebeurt er op het moment dat ik een gerechtelijke procedure opstart en ook op die manier blijkt er niets uit te komen. Of wanneer er bepaald wordt dat de tegenpartij toch niet aansprakelijk blijkt te zijn.

Alvast hartelijk dank voor uw verdere uitleg.


Mijn ervaring leert dat als de tegenpartij niet reageert het van groot belang is dat u zoveel mogelijk bewijs verzamelt. U bent helaas degene die moet bewijzen dat de ander een fout heeft gemaakt en dat hij daarom aansprakelijk is voor uw schade. Als u een gerechtelijke procedure start en er blijkt niets uit te komen dan maakt u veel kosten voor niets. Daarom moet u voordat u een procedure start goed overwegen of het oplevert wat u verwacht.
Mogelijk kunt u aanspraak maken op gefinancierde rechtshulp van de overheid in dat geval bent u wel een eigen bijdrage verschuldigd maar wordt het grootste deel van de kosten door de overheid betaald.

Beoordeel dit antwoord:

Excuses, ik had inderdaad uw vraag begrepen alsof uw letselschadebehandelaar niets van zich liet horen.

Als de tegenpartij niets van zich laat horen, dan zit er niets anders op dan een gerechtelijke procedure te starten. Hier kleven de nodige risico's aan en als de tegenpartij niet de financiele middelen heeft om uw schade te vergoeden, dan zal het lastig worden om de schade uiteindelijk vergoed te krijgen.

Ik adviseer met uw letselschadebehandelaar te overleggen over de vervolgstappen. Wellicht dat u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging)?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag