Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Verzet ingesteld wegens boete baldadigheid

Een tijdje geleden heb ik een boete voor baldadigheid van €250 gekregen. Hier ben ik het niet mee eens en daarom heb ik verzet ingesteld. Nu moet ik 7 juni a.s. verschijnen voor de kantonrechter om verhaal te doen. Als ik het goed begrijp krijg ik ook een strafblad als ik deze zaak verlies en hier zit ik echt totaal niet op te wachten. Mijn vraag is dus of het hierbij verstandig is om een advocaat in te schakelen?

Een strafbeschikking staat helaas ook op de justitiële documentatie. In dat opzicht "heeft u nu al een strafblad". Op de justitiële documentatie worden ook openstaande zaken en nog niet onherroepelijke zaken bijgehouden. Als u wordt vrijgesproken in deze zaak, zal de vrijspraak op uw justitiële documentatie staan.

Bij de kantonrechter mag u ook worden bijgestaan door een gevolmachtigde. Dit hoeft geen advocaat te zijn, maar kan ook een jurist zijn. Het is in dit soort gevallen altijd verstandig van tevoren inzage in het dossier te vragen zodat u precies kunt zien wat er door de politie geverbaliseerd is. U kunt het dossier (laten) opvragen bij het Openbaar Ministerie en/of de rechtbank.

A.d.h.v. het dossier ka gecontroleerd worden of de politie de juiste procedures heeft gevolgd en of er voldoende wettig en overtuigend bewijs is om tot een veroordeling te komen.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag