Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Verstoorde relatie met werkgever, hoe kan ik weg ???

Geachte mevrouw/meneer,

Ik ben 19 jaar oud. Sinds Zaterdag 12 Oktober 2019 ben ik werkzaam bij een supermarkt gevestigd in Hoek van Holland. Ik heb hier afgelopen Augustus mijn contract verlengd, dit was een jaarcontract van 2 tot 12 uur per week. Het afgelopen 1,5 jaar dat ik hier werkzaam ben werd ik normaal ingeroosterd en was er geen sprake van onduidelijkheden of conflicten. Sinds Januari 2021 werd ik nog maar 2 uur per week ingeroosterd. Ook moet ik vanaf die datum elk weekend de winkel spiegelen (een overbodige taak die mij wordt gegeven) en dat elke zaterdagavond terwijl ik dan helemaal niet kan! Ik moet dus nu spiegelen terwijl ik eerste instantie ben aangenomen als kassière. Er werd mij gezegd dat dit tijdelijk was i.v.m. de rustige periode. Dit accepteerde ik en wachtte het rustig af. Tot mijn verbazing kregen andere werknemers wel hun normale uren en hadden hun hier geen last van. Om deze reden heb ik meerdere keren contact opgenomen met mijn teamleider om te vragen waarom dat zo was. Ook legde ik uit dat ik op deze manier niet rond kan komen. Ik kreeg vaak onduidelijk antwoord en het werd elke keer op de ‘rustige periode’ afgeschoven. Dit kan naar mijn mening niet kloppen aangezien andere werknemers wel een paar avonden krijgen en ze dit ook makkelijk met mij kon afwisselen. Ik vroeg haar dan ook op een nette manier of ze deze uren op een betere manier konden verdelen. Hier kreeg ik nooit antwoord op en werd ik volledig genegeerd. Vanaf dit moment had ik het gevoel dat ze me aan het wegpesten waren. Deze gedachte kwam ook tot stand doordat het duidelijk was geworden dat ze bezig zijn met heel veel nieuwe mensen aannemen om vervolgens een nieuw team te vormen waardoor ik aan de kant wordt geschoven. Ook deelt ze alleen maar officiële waarschuwingen uit die ik niet terecht vind. Ik heb 2 weken geleden een whatsappje gestuurd dat ik ontslag nam omdat ik het niet meer trek hoe er met mij om wordt gegaan en ik met tegenzin naar mijn werk moet. Hierna kreeg ik als antwoord dat ik het hoofdkantoor moest mailen. Dit had ik gedaan, ik kreeg geen whatsappje van me teamleider, geen mailtje terug van het hoofdkantoor. Ik ging er dus vanuit dat ik niet meer hoefde te komen, hier heb ik ook een officiële waarschuwing voor gekregen. Ik heb 2 dagen geleden aan mijn teamleider gevraagd of we er op een normale manier uit kunnen komen en het toch mogelijk is dat ik met haar toestemming toch ontslag kon nemen, ook dit werd genegeerd. Mijn salaris is ook ingehouden door het hoofdkantoor. Vandaag heb ik weer een berichtje gestuurd naar mijn teamleider met de vraag wat mijn opzegtermijn is en of we het zouden kunnen oplossen omdat ik echt met tegenzin naar mijn werk ga en dit veel stress en energie van mij vraagt, ook nu wordt ik weer genegeerd. Nu heb ik een brief gekregen van het hoofdkantoor dat ik Zaterdag gewoon moet komen omdat ik anders een boete van 15 000 euro krijg, er moet toch een andere manier zijn om dit af te handelen!

Ik hoop dat ik te weten kan komen of ik toch op een of andere manier weg kan hier, ik wil echt duidelijk maken dat deze situatie mij kapot en half depressief maakt, er wordt gewoon gebruik gemaakt van zware machtsmisbruik en negeren al mijn vragen en opmerkingen. Ik wil echt weg hier!

In zijn algemeenheid is onverstandig om in dit soort situaties zelf ontslag te nemen. U zult dan geen uitkering krijgen naar ik verwacht. Er is wel sprake van een flinke storing in de arbeidsverhouding die vraagt om een oplossing. Ik adviseer u een arbeidsrechtjurist in de arm te nemen en u te laten adviseren. Indien u vrijblijvend wilt overleggen, kunt u mij telefonisch bereiken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag