Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Verhuurder heeft camera's opgehangen

Ik heb al langer problemen met mijn verhuurder (vanaf dat zei dit pand hebben overgekocht) ik heb een procedures gestart en gewonnen d.m.v. het inschakelen van de huurcommissie.
Niet alle problemen zijn meegenomen in het rapport.
Er zijn klachten opgelost en klachten bijgekomen. Een daarvan is dat ze (na het onderzoek) camera's hebben opgehangen in het pand en ik begrijp niet of dit nou mag of niet.
Ook de vraag of de verhuurder het pand mag binnen komen stormen wanneer het hem uit komt of zitten hier regels dat hij dit bijv moet melden van te voren?

Alvast bedankt, ik hoor graag of u mij hierbij steun en kennis kan bieden dat ik weer weet waar ik aan toe ben.
Met vriendelijke groet,

Het hangt er van af waar de camera's hangen (en op gericht zijn) en in wat voor ruimte de verhuurder binnen komt.

Er is ook een verschil tussen woonruimte en bedrijfs/kantoor of een gezamenlijk hal enz. Een verhuurder mag niet te pas en te onpas doen wat hij/zij wil (dit geldt des te meer voor woonruimte).

Iemand mag met camera's niet zonder goede reden een inbreuk maken op een anders persoonlijke levenssfeer. Een camera mag bijvoorbeeld ook niet bij de voordeur opgehangen worden en 24/7 de straat opnemen. Je registreert dan namelijk continu het leven van anderen en maakt een inbreuk daarop. Een camera mag in een bedrijf of bij een woning bijvoorbeeld vaak wel filmen wie er voor de deur staat.

Maar hier is het de verhuurder die de camera op hangt. Zij moet daar wel een belang bij hebben en dus niet onnodig een inbreuk maken op de persoonlijke levenssfeer.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel om de zaak te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag