Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Vanwege een rondreis hebben wij ons koophuis verhuurd voor de duur van 9 maanden. De huurders zijn echter zonder voorafgaand bericht 2 maanden eerder vertrokken met achterlating van een totaal vernield (o.a. cv-ketel, koelvriescombinatie) en vervuild huis. Ik heb naar mijn mening dus nog tweemaal een maandhuur van hen te goed (aangezien de huurovereenkomst nog 2 maanden doorliep), bovendien heb ik een forse naheffing gehad voor gas, water en licht (het drievoudige wat ik normaal verbruik in 1 jaar). Zij betaalden op eigen verzoek een inclusiefprijs ('we zijn normale verbruikers'), maar dit hebben we niet als zodanig in het contract opgenomen. Bovendien zijn we mondeling overeengekomen dat als ik niet uitkom met mijn normale voorschotbedrag dat we dit achteraf zouden verrekenen. Daarnaast heb ik volgens afspraak ook de gemeentelijke belastingen nog te goed. Omdat we niet weten waar de huurders op dit moment verblijven hebben we hen een sms gestuurd (ze reageren niet als we bellen) met daarin het bedrag waar wij menen recht op te hebben.

Mijn vraag is wat mijn rechten als verhuurder zijn en welke stappen ik kan ondernemen om te krijgen waar ik recht op heb.


U heeft niet alleen recht op de huur, maar tevens op schadevergoeding, verrekening van servicekosten etc. etc. Omdat u geen adres heeft, kunt u verhuurders ook niet een aangetekende brief sturen helaas. Er is voor dan ook helaas weinig anders meer mogelijk dan een goed huurrechtjurist in te schakelen die de huurders voor u kan dagvaarden (dan kan het adres nl. wel worden achterhaald, tenzij men nergens meer staat ingeschreven, dan zou er openbaar gedagvaard moeten worden).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag