Stel vraag

Particulier


Vandaag ontving ik bericht van de RDW dat ik mijn mini niet verzekerd heb en dat ik een boete van 400,- ga ontvangen.
Nu was mijn Mini geschorst, (dacht ik) maar dit blijkt vervallen te zijn. Vroeger kreeg ik van tevoren met een melding en kon ik het verlengen. Maar nu direct een boete. Wat is nu het geval de Mini is eigenlijk allang gesloopt voor onderdelen (2010) maar nog steeds niet vernietigt. heb nog een deel deuren en het dak.. voor mijn huidige(rijdende) mini.
Wat kan ik hier aan doen? ik vind de boete absurd hoog, mijn rijdende mini kost de verzekering nog geen 7,- per maand, voor 400,- kan ik hem meer dan 4jaar voor verzekeren, en daarnaast wat heb ik nu misdaan? Niet op tijd de schorsing verlengt/vernietigd. Waarom niet eerst een bericht dat de schorsing afloopt etc.
RDW is dicht dus hoop hier snel reacktie.,

Als het kenteken nog op uw naam staat bent u in beginsel verplicht een verzekering te onderhouden. De RDW checkt via een automatisch systeem of alle geregistreerde auto's verzekerd zijn. Daar komen heel wat van dit soort boetes uit.

Ik adviseer u om bezwaar tegen de boete te maken. Daarbij kunt u aangeven dat de auto gesloopt is. Dit moet u wel bewijzen. Heeft u van de sloper geen vrijwaringsbewijs gekregen?
Indien u kunt aantonen dat de auto al lang gesloopt is, dan zie ik wel goede gronden voor een bezwaarschrift.
De ervaring leert helaas wel dat het RDW niet erg makkelijk is in het schrappen van boetes. de houding is "de auto stond op uw naam dus bent u verplicht een verzekering te hebben, of u nu rijdt of niet".
Een bezwaarschrift kunt u zelf schrijven. Indien u hulp nodig heeft kunt u contact opnemen met een jurist of een advocaat.

Met vriendelijke groet

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag