Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Vandaag is mijn paard in een gat in de grond gekomen met haar been.dit was een plastic buis ban ongeveer 20cm doorsnee en 1 meter diep.dit gat was niet te zien doordat er gras overheen lag. Het gat zat pal naast het ruiterpad. Kan ik de gemeente hiervoor aansprakelijk stellen en hoe doe ik dit?

In beginsel kunt u de gemeente aansprakelijk stellen. De schade dient wel de gemeente toegerekend te worden. Hiervoor zijn wel voldoende bewijzen nodig. Ik raad u aan juridische hulp hierbij in te schakelen omdat de vaststelling van de aansprakelijkheid wel eens lastig kan zijn. Is de aansprakelijkheid erkend, dan kunt u uw schade tezamen met de te maken juridische kosten claimen bij de gemeente. Het kost u dus niets. Neemt u hiertoe desgewenst rechtstreeks en kosteloos contact met mij op voor hulp en overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Allereerst benieuwd ik benieuwd hoe het op dit moment met je paard gaat en of je tijdig de nodige hulp en verzorging hebt kunnen inschakelen. Is je paard gewond geraakt? Heb je zelf ook letsel of verwondingen opgelopen? Kortom, werd je als gevolg van de val met extra kosten geconfronteerd? Deze extra kosten zijn aan te merken als schade.

In bepaalde gevallen is de gemeente als wegbeheerder inderdaad aansprakelijk voor gebreken aan de weg die gevaar inhouden voor een weggebruiker bij normaal weggedrag, als dat gevaar tot schade leidt. Je kan hier bijvoorbeeld denken aan een gat in de weg, zoals dat in jouw situatie voordeed, maar ook bijvoorbeeld een obstakel op een fietspad.

Je kan de gemeente per brief aansprakelijk stellen bij brief. Ik adviseer je om juridische hulp in te schakelen bij het aansprakelijk stellen van de gemeente.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben neem dat gerust contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn paard en ik hebben hierdoor beide schade opgelopen. Mijn paard heeft 3 wonden waarvan 1 een dimmer had van 15 cm. De dierenarts kon snel ter plekke zijn en het paard is gehecht. Het paard is door de paniek op mijn voet beland waardoor mijn nagel van mijn grote teen loszit. Ik mag nu een week niets. En kan dus ook niet werken.
Het is gebeurd in Zoetermeer, is het dan verstandig als ik juridische hulp in de buurt inschakel?


Dat betekent dat je zelf ook letselschade hebt opgelopen. Is er sprake van een verlies van verdienvermogen? Wordt je salaris doorbetaald tijdens ziekte?

In ieder geval adviseer ik je om een goed overzicht te maken van alle kosten en bewijsstukken (bijv. bonnetjes en facturen) en tevens om foto's te maken van plaats ongeval, het gat en de buis etc.

Beoordeel dit antwoord:

U heeft naast schade aan het paard zelf ook schade opgelopen en kan deze schade claimen bij de gemeente. Zoals mijn collega aangeeft doet u er verstandig aan juridische hulp in te schakelen. Ik ben werkzaam in de omgeving van Zoetermeer. Als u het prettig vind, kan ik geheel kosteloos en vrijblijvend samen met u nagaan wat ik voor u kan betekenen. Neemt u daartoe gerust contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag