Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Valt wandelroute beheerd door stichting onder intellectueel eigendom?

Ik heb een vraag omtrent intellectueel eigendom bij het ontwikkelen van een app over een wandelroute. Het betreft de volgende situatie: Ik ben bezig met het ontwikkelen van een gratis app over een bekend Nederlands lange-afstand-wandelpad. Dit doe ik puur als hobbyproject, en ik wil hier op geen enkele manier geld aan verdienen. Tevens bestaat er nog geen app over dit pad. Dit wandelpad wordt beheerd door een stichting. Deze stichting heeft lucht gekregen van mijn ontwikkeling, en is hier helaas voor gaan liggen; ze hebben me verzocht om het project te staken aangezien de naam van hun wandelpad een 'merknaam' is. Het is mij om het even om de naam van het pad niet te noemen in de app, maar ik wil het project bij voorkeur niet staken. Daarom de volgende vragen:

-Valt een wandelpad, oftewel een verzameling GPS coördinaten, onder intellectueel eigendom? Ik betwijfel of ik een gps route van betreffend pad aan mijn app mag toevoegen, gezien het pad door een stichting wordt beheerd.
-Vallen impliciete verwijzingen naar zo'n wandelpad ook onder auteursrecht? Bijvoorbeeld: De Lange-Afstand-Wandelroute van Pieterburen naar de Sint. Pietersberg i.p.v. de expliciete naam.

Ik besef dat dit geen zaak van leven en dood is, maar het zou mij erg helpen om hier een antwoord op te krijgen; het is een hobbyproject waar ik al maanden mee bezig ben, en aangezien ik nog studeer heb ik geen geld om betaald juridisch advies te verkrijgen. Bij voorbaat dank!


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag