Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Valt de spaarhypotheek onder de overwaarde of valt de spaarhypotheek buiten schot?

In 2018 de scheiding aangevraagd, 2019 als gescheiden uitgesproken. In 2019 is er een rechtszaak geweest over onder andere de echtelijke woning en daarover een beschikking vrijgegeven. In de beschikking staat omschreven dat ex partner uiterst 2 jaar na uitgave van de beschikking in de woning mag blijven wonen. Wanneer de woning met overwaarde verkocht wordt, dient het bij helften verdeeld te worden. De woning is inmiddels verkocht en de papieren (inclusief beschikking) ligt bij de notaris.

Wij zijn in 2014 gaan trouwen. 'Gratis' op een maandag dus automatisch in gemeenschap van goederen, hebben achteraf ook niks vast gelegd bij de notaris. Als ik het goed heb, betekent dat de woning voor 50% ieders eigendom is. Er rust een spaarhypotheek op de woning en nu is er onduidelijkheid ontstaan over de verdeling ervan. Valt de spaarhypotheek onder de overwaarde of valt de spaarhypotheek buiten schot?

Er zal gekeken moeten worden wat de waarde is van de spaarhypotheek. De opgebouwde waarde zal in beginsel ook tussen u beiden bij helfte moeten worden verdeeld. Mocht uw ex dat weigeren, dan kunt u desgewenst contact opnemen zodat ik u daarin bij kan staan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag