Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


UWV kent geen WW toe wegens gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid

Goedendag,
Ik ben ............. en ben 53 jaar
Ik heb onlangs ontslag gekregen dit gaat in op 1 april 2021 ik wordt tot die tijd uitbetaald.

ik heb hier 25 jaar gewerkt en ben er ook kapot van dat ik ontslag heb gekregen. Mijn vraag is eigenlijk ik was 50% in de ziektewet op het moment dat ik ontslag kreeg alleen zeggen ze dat het een arbeidsconflict was. Ik heb daar ook voor getekend ik was op dat moment niet mezelf.

Nu is het zo dat de UWV zegt dat ik geen recht op ww heb omdat ik gedeeltelijk ziek was. Er gaat natuurlijk een heel verhaal aan vooraf wat ik graag
met u over wil hebben .Wat kan ik doen ?
Mvg

Indien u tijdens ziekte akkoord gaat met een beëindigingsovereenkomst, kan dat idd problemen geven met een aan te vragen uitkering. Een beëindigingsovereenkomst zou binnen twee weken (soms drie) nog kunnen worden ontbonden. Tegen een beslissing van het UWV (tot afwijzing van een uitkering) kan binnen zes weken bezwaar worden gemaakt. Wat er in uw zaak (nog) mogelijk is, is heel erg afhankelijk van de precieze feiten en omstandigheden die mij niet bekend zijn. Als u wilt overleggen, mag u gerust vrijblijvend bellen.

Beoordeel dit antwoord:

Hoe is het ontslag verlopen? Heeft u een vaststellingsovereenkomst (VSO) ghetekend? Heeft de werkgever een transitievergoeding (TV) betaald?Arbeidsconflict -> was u overspannen?

Tegen de beslissing van het UWV kunt u binnen 06 weken bezwaar maken (zie ook het door Van Orsouw) vermelde. Bezwaar maken mag u zelf. Uw situatie is echter complex. Om die reden is het goed contact te zoeken met een advocaat, die gespecialiseerd is in sociaal zekerheidsrecht -> Specialisatievereniging Sociaal Zekerheidsrechtadvocaten (SSZ). Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag