Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Twee huurwoningen op naam zetten?

Ik huur momenteel een woning in gemeente X. Dit is particuliere huur. Mijn ouders zoeken al extreem lang naar een passende woning in dezelfde gemeente.
Nu heb ik via een andere particuliere verhuurder een woning aangeboden gekregen in deze gemeente. Mag ik deze woning ook huren (dus mijn eigen woning houden) en mijn ouders bij mij laten inschrijven?

Op zichzelf is er niet een regel waardoor iemand niet meer dan 1 huis particulier zou mogen huren.
Wel zijn er bijvoorbeeld regels dat u zich moet inschrijven op het adres waar u het meeste verblijft.

Wat belangrijk is zijn de regels uit het huurcontract en de eventuele (algemene)huurvoorwaarden. Vaak staat daar in dat er geen sprake mag zijn van onderhuur, of dat de huurder zelf hoofdverblijf in de woning moet hebben.

U zou dan in overtreding van de overeenkomst kunnen zijn met als gevolg dat de verhuurder het contract zou willen ontbinden/opzeggen. Als die regels niet in het contract of de voorwaarden staan zou u de woning aan uw ouders kunnen onderverhuren.

Soms is het ook mogelijk om garant te staan voor een huurovereenkomst van iemand anders. In dat geval zouden uw ouders misschien de contractuele huurders kunnen zijn bij de verhuurder, waarbij u garant staat voor de huur. Dan is er ook geen sprake van onderhuur of twee huurwoningen op uw naam.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag