Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Toen mijn ex-vrouw en ik jaren geleden zijn gaan samenwonen hebben we, naast een samenlevingscontract, een testament opgesteld.

Hierin is opgenomen dat de langslevende de bezittingen toegewezen krijgt (om te voorkomen dat deze terug zouden vallen aan wederzijdse familie).

Toen we gingen trouwen is het samenlevingscontract ongeldig geworden, maar is het testament geldig gebleven (neem ik aan).

Ik vraag me af, nu we uiteindelijk gescheiden zijn, of dat testament nu nog ongeldig verklaard moet worden, of dat dit (met het uitspreken van de scheiding) ook vervallen is.

En als het eerste het geval is, hoe regel ik dat dan zo simpel mogelijk?

alvast bedankt voor jullie antwoord.

Uw testament is door de ontbinding van uw huwelijk niet ongeldig geworden. U kunt uw testament het best herroepen door een daartoe bestemde akte bij de notaris op te laten maken. Totdat dat nieuwe testament (want ook een herroeping is een uiterste wilsbeschikking) is ondertekend en ingeschreven in het Centraal Testamenten Register blijft uw vorige testament geldig. U kunt dus het beste zo spoedig mogelijk contact opnemen met uw notaris.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag