Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Toegang tot woning ontzegd

Ik was sinds augustus 2021 inwonend bij mijn schoonmoeder samen met mijn vriendin en dochter. Na hevige ruzies met mijn schoonmoeder heeft ze mij eruit gezet met behulp van een melding dat ik haar zou hebben bedreigd, wat dus niet zo was, nu heeft zij pas geleden mijn vriendin en dochter ook op straat gezet. Wij zijn in afwachting van een datum dat we in ons nieuwe huur huis kunnen intrekken. mijn schoonmoeder ontzegt ons nu dus de toegang tot haar woning waar al onze spullen nog in staan (kleding, televisie, koelkast, wasmachine, droger en meubels van mijn dochtertje). De politie geeft aan hier niet veel voor ons hier in te kunnen betekenen.

Als de spullen uw eigendom zijn mag iemand niet zomaar uw spullen achter houden. Kunt u aantonen dat de spullen van u zijn?

In dat geval is het mogelijk om een uw schoonmoeder aan te schrijven om u in staat de stellen de spullen op te komen halen (eventueel nadat de spullen bijvoorbeeld netjes buiten worden gezet). Indien daar niet op wordt gereageerd bestaat er altijd een mogelijkheid om de rechter te verzoeken uw schoonmoeder bij vonnis te verplichten de goederen over te dragen.

Mijn advies zou zijn om eerst schriftelijk te verzoeken de spullen op mogen (of op te laten) halen.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag