Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Tijdens mijn vakantie is mijn (tijdelijke) contract verlengd (voor weer een tijdelijk contract), zonder dat ik daar vooraf over geïnformeerd was. Ik kreeg gewoon een brief op de mat. Die verlening is uiteraard fijn, maar ik heb dus geen kans gehad om eventueel eigen punten in te brengen. Is het niet gebruikelijk bij afloop van een contract altijd even om de tafel te gaan met elkaar?

Uw werkgever had u 1 maand voor het einde van de arbeidsovereenkomst moeten "aanzeggen". Dat betekent dat hij u had moeten vertellen wat er aan het einde van de bepaalde periode met uw contract zou gebeuren. Wanneer dat niet is gebeurd hebt u recht op de betaling van een maandsalaris. U had dan ook de tijd gehad om uw eigen punten in te brengen voor het vervolg. Overigens had u dat ook spontaan kunnen doen.

U kunt proberen om zaken alsnog ter discussie te stellen, maar wanneer u daar nu niet uitkomt, dan gaat u gewoon op de oude voet verder.

Beoordeel dit antwoord:

De aanzegplicht geldt alleen wanneer de werkgever het contract niet verlengt. In uw geval is dat dan ook niet van toepassing. Het eerste deel van het antwoord van Boogaard is dan ook niet juist.

Bij stilzwijgende verlenging loopt de arbeidsovereenkomst voor dezelfde periode tegen dezelfde voorwaarden door. Uw werkgever heeft er voor gekozen dit schriftelijk te bevestigen. Het tweede deel van het antwoord van Boogaard is wel juist. Ik adviseer u dan ook dat te doen.

Beoordeel dit antwoord:

Arno, Guus heeft wel gelijk...

Mocht het contract langer dan 6 maanden duren geldt:
Artikel 7:668
1.
De werkgever informeert de werknemer schriftelijk uiterlijk een maand voordat een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van rechtswege eindigt:
a. over het al dan niet (!) voortzetten van de arbeidsovereenkomst; en
b. bij voortzetting, over de voorwaarden waaronder hij de arbeidsovereenkomst wil voortzetten. (!)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag