Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Telefonische mondelinge overeenkomst, geldig?

Ik ben dorpsslager en ben in November benaderd door de een Mediabedrijf.
In het eerste telefoongesprek doen zij een aanbieding met een plaatsing in een gids van de gemeente. (dit is waar de slagerij gevestigd is).
Hier hebben wij op gereageerd dat wij niet op aanbiedingen via de telefoon ingaan.
Vervolgens belt deze firma later die dag nog eens en refereert naar het eerdere gesprek, en om te controleren of het om de juiste gegevens gaat en of de persoon die zij nu aan de lijn hebben tekenbevoegd is. Dit hebben wij met ja beantwoord.

Nu zegt Mediabedrijf dat zij in hun recht staan en dat wij het bedrag van €385,- moeten betalen voor de plaatsing op hun informatie gids.
Verder moet ik het geld overmaken naar een ander bedrijf.

Het tweede gesprek wat heeft plaats gevonden daar is een opname van, zonder ons van te voren in kennis te stellen dat het wordt opgenomen.
Maar het eerste gesprek waar men naar refereert in gesprek 2, is niet opgenomen terwijl we hierin aangeven dat we telefonisch niet op aanbiedingen ingaan.

Mijn vraag is wie staat er in zijn recht?

Het antworod op uw vraag is niet zo eenvoudig. In principe komt het erop neer waarop u 'ja' heeft gezegd? Wanneer u 'ja' gezegd hebt op de vraag of de gegevens jusit zijn, dan bent u nergens aan gebonden. Wanneer u 'ja' gezegd heeft tegen hun aanbod, dan kan het anders liggen.

Bij telefonische colportage kunt u er binnen de bedenktijd vanaf. Ik zou dan ook een brief (bewaar kopie) of e-mail sturen, dat u in het eerste gesprek gezegd heeft niet op aanbiedingen in te gaan. en dat er geen overeenkomst is. Meestal zien dit soort bedrijven dan van verdere actie af. Ze weten zelf ook dat ze fout zitten. Helaas betalen (te) veel mensen, zodat het voor hen toch nog een goede broodwinning is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag