Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Stopzetten verhuur van kamers bij ziekte?

Twee maanden geleden is bij mijn vader uitgezaaide longkanker vastgesteld met het vooruitzicht dat hij nog maar 6 tot 8 weken te leven heeft. Hiernaast vertoont hij ook vormen van vergeetachtigheid, lichte dementie.
Nu blijkt dat mijn vader al enkele jaren 2 kamers verhuurt in zijn koopwoning met lopende hypotheek, maar door de verzwakte gezondheid van mijn vader is het verhuren van de kamers voor hem niet meer te doen. Ook voor zijn eigen persoonlijke veiligheid, wil ik de verhuur stopzetten.
Ik kan helaas op internet niks vinden over het stopzetten van verhuur in verband met chronische ziekte van de verhuurder en wat de rechten zijn en mogelijkheden.

Graag hoop ik dat U enig advies heeft op dit gebied.

Beste meneer, mevrouw,

Veel sterkte met de ziekte van uw vader!

Het hangt van de inhoud van de huurovereenkomst (soort huurovereenkomst, duur van de huurovereenkomst) af of u de huurovereenkomst kunt opzeggen zonder opzeggingsgrond. Mocht de huurovereenkomst niet zonder opzeggingsgrond worden opgezegd (bijvoorbeeld omdat sprake is van huur voor onbepaalde tijd), dan moet er een wettelijke opzeggingsgrond worden gevonden. Die staan in artikel 7:274 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek. Het feit dat uw vader ernstig ziek is, is geen in de wet opgenomen opzeggingsgrond.

Heeft u behoefte aan een persoonlijk advies over de juridische mogelijkheden om huurovereenkomsten van de kamer te doen beƫindigen, dan kunt u contact met mij opnemen op pjdejong@solutionsadvocaten.nl

Met vriendelijke groet,
mr. Pieter-Jan de Jong

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag