Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Sportschool-abonnement contributie terugvragen

Ik betaal mijn sportschool-abonnement per 4 weken. De sportscholen zijn tijdens de afgelopen lockdown 4 weken gesloten geweest, maar mijn abonnementskosten wel afgeschreven.

Bij contact met de sportschooleigenaar (waarbij ik vroeg om het bedrag van 30 euro terug te storten, ik heb immers de volledige termijn van 4 weken niet gebruik kunnen maken van zijn sportschool) gaf hij aan dit niet te hoeven omdat het slechts 1 termijn betrof. Verder zei hij de mogelijkheid te hebben geboden om materiaal te lenen.

In welke mate heeft hij (met het oog op het laatste punt betreft het 'uitlenen') recht om mijn volledige contributie af te schrijven?

Tijdens de lockdown heeft u geen gebruik kunnen maken van de diensten van de sportschool. Bij een eventueel alternatief is het belangrijk of dit voor u een redelijk alternatief is en of u daar voldoende van op de hoogte bent gesteld. Als u niet van het alternatief op de hoogte bent gebracht heeft u daar ook geen gebruik van kunnen maken. Daarnaast is het dus de vraag of dat wel een voldoende alternatief voor u was geweest. Als het geen volwaardig alternatief is, is het waarschijnlijk niet redelijk om de volledige contributie te verlangen.

Het was gebruikelijk tijdens de vorige lockdown dat abonnementen gepauzeerd werden of dat de prijs verrekend werd met bijvoorbeeld een volgende maand.

U zou de sportschool ook kunnen vragen de kosten te verrekenen met een volgende maand.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of juridische bijstand zou wensen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag