Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Slecht werkgeverschap

Goedemorgen, ik ben 15 jaar geleden begonnen als administratief medewerkster op een assurantiekantoor met een uurloon van 12.70 euro. Bruto Inmiddels heb ik al jaren geleden mijn diploma’s gehaald en de PE en ben ik verzekeringen adviseur. Particulier en zakelijk en kredieten. Ik run het kantoor 32 uur per week samen met de eigenaar die er 1 dag werkt
Ik heb meerdere malen gevraagd of mijn arbeidscontract gewijzigd kan worden naar adviseur en een daarbij behorend loon die met de inflatie mee stijgt. Maar mijn werkgever wil dat niet. Ik heb dus al 15 jaar geen loonsverhoging gehad, ben alleenstaand geworden en kan moeilijk rondkomen. Ik wil graag weten of mijn werkgever dit mag doen of dat ik een goede kans maak wanneer ik juridische stappen ga ondernemen voor betere arbeidsvoorwaarden. Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Dee 1e vraag is of er een CAO geldt? Zo ja, dan moet de werkgever die volgen. Zo niet, dan geldt het volgende.

Zo lang u het minimumloon of meer verdient hoeft de werkgever niet meer loon te betalen. Bij een hogere functie hoort normaal gesproken een hoger loon. Ook is het gebruikelijk ieder jaar het loon te indexeren Wanneer de werkgever in overleg niets wil veranderen heeft u 2 keuzes:
1, het lage loon accepteren;
2. een andere baan zoeken bij een betere werkgever. Een werkgever die u wel weet te waarderen.
Helaas zijn er niet meer opties.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag