Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Sinds mei dit jaar ben ik gescheiden. Tijdens de gesprekken met een mediator voor de afhandeling van de scheiding kreeg mijn ex gefinancierde rechtsbijstand, ik niet. Dit op basis van de inkomens.
Nu heb ik ons huis overgenomen en heb ik dus volledige woonlasten en de zorg voor onze zoon, om dit alles financieel te kunnen trekken werk ik fulltime en krijg ik kindgebonden budget etc.
Hij woont bij zijn moeder en werkt 28 uur, hoeft daar behalve af en toe wat boodschappen weinig tot niets te betalen.
Als wij nu weer in gesprek gaan met een mediator i.v.m. evaluatie van ons ouderschapsplan, krijg ik dan ook gefinancierde rechtsbijstand?? Aangezien hij duidelijk meer geld overhoudt op deze manier dan ik en hij de kosten dus makkelijker zou kunnen dragen.

Of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand kunt u zien op www.rvr.org. Dit is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en of u alleenstaande bent of alleenstaande ouder (en eventueel het inkomen van uw partner).

U klinkt dan op "informatie voor rechtzoekenden" en vervolgens op "wat zijn de voorwaarden" en daarna op "Eigen bijdrage". Daar vindt u de tabellen waarin u kunt aflezen of u in aanmerking komt voor een toevoeging en zo ja, wat de eigen bijdrage is.

Het inkomen van uw ex-partner is niet van invloed op de vraag of u in aanmerking komt voor een toevoeging.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag