Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Zakelijk


Septic tank gevonden - niet bij verkoop gemeld. Kan verkopen aanspreken?

Drie jaar geleden hebben wij een woning gekocht. In de akte van de woning staat dat er naar weten van de verkoper geen tank voor (vloei)stoffen is. De vorige bewoners waren de eerste bewoners - waarvan één al is overleden.

Bij het opgraven van de voortuin - om opnieuw aan te leggen - vinden we een septic tank. De pijp vanuit de wc is hierop aangesloten, het spul komt in de septic tank en aan de andere kant van de tank is een pijp richting het riool. Ook zien we dat de deksel van de tank (deels) verrot is, dus alle grond loopt erin.

Onze vraag is wat we nu het beste kunnen doen? Zijn de verkopers aansprakelijk te stellen voor de kosten van het verwijderen/omleggen van de tank? Onze hele voortuin ligt open (pad naar de voordeur) dus we hebben hier ook aanzienlijk hinder van en zouden zo snel mogelijk dit opgelost hebben, dus eventueel voorschieten van de kosten.

Naast dit gegeven is het zo dat in de achtertuin het hemelwater is omgelegd om onder ons huis door te lopen, terwijl dit bij de buren had moeten gebeuren (zij hebben een bredere pijp hiervoor die, na berekening, ook nodig is om al het water af te kunnen voeren). De buren hebben hiervoor gekozen bij het bouwen van een uitbouw. Hier kwamen we achter, omdat we vaak last hebben van opborrelende wc's als het hard regent. Ook hiervan vragen we ons af of we dit de verkopers kunnen aanrekenen.

Ik ben erg nieuwsgierig naar een reactie.

Met vriendlelijke groet,


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag