Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Schutting tegen mandelige haag

Er staat een mandelige haag op de erfgrens met onze buren. Deze staat er meer dan 10 jaar en is door de buren met onze instemming geplant. Nu willen wij de haag snoeien(versmallen) en er op onze grond een dichte schutting tegenaan plaatsen. De schutting zal zo’n 8 cm van de erfgrens afstaan en haag zal hierdoor niet afsterven.
Zijn wij verplicht onze buren hier vooraf over in te lichten? Zo ja, hoe lang van tevoren? Hebben de buren het recht ons plan tegen te houden?

Sterker dan hetgeen u stelt: u mag uiteindelijk van uw buren eisen dat zij meewerken en betalen aan de oprichting van een (duurzame) mandelige scheidsmuur op de erfgrens, en dus vorderen dat de haag plaats moet maken. In die wetenschap staat u sterker, eventueel kan ik uw buren beider posities inzichtelijk maken. Neemt u daartoe contact met mij op?

Beoordeel dit antwoord:

Om op uw andere vragen antwoord te geven: nee u hoeft uw buren niet in te lichten als u op uw eigen grond een schutting gaat plaatsen als u de gezondheid van de haag kan waarborgen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag