Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Scheiding niet rond (Duits huwelijk) en gezin op komst (Nederland)

Mijn vriend heeft de Nederlandse Nationaliteit en staat bij mij, in Nederland ingeschreven. Mijn vriend is volgens de duitse wet nog getrouwd. Zijn (ex) vrouw heeft de marokaanse nationaliteit en woont nog altijd in Duitsland. Ook hebben zij een zoon van 6. Nu is de scheiding in volle gang en verwachten mijn vriend en ik een kindje.

Kan mijn vriend nu de partner alimentatie verlagen? Kan hij dan vragen voor een eenzijdige scheiding? Wat zijn de mogelijkheden in deze. Let op; hij wilt betalen maar het moet voor beide gezinnen eerlijk zijn. Zijn (ex) vrouw heeft geen inkomen, ook niet in de afgelopen 10 jaar gehad en de inburgering is ook pas gestart.

Hoe kan hij zo snel mogelijk scheiden want zonder modder te gooien, de wederpartij kent de mazen van de wet en maakt het niet erg gemakkelijk.

Groetjes,

Omdat niet beiden Nederlander zijn en ze ook niet beiden in Nederland wonen, dient uw vriend op zoek te gaan naar een advocaat in Duitsland. De betreffende Duitse advocaat zal hem verder kunnen begeleiden om snel te scheiden. Dat laatste lukt overigens alleen, als ze samen tot afspraken kunnen komen over de gevolgen van de scheiding.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag