Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Schadeclaim terecht?

Op 14 mei jl. heb ik een ''mini'' aanrijding gehad van circa 5 km max 10 km per uur bij het stoplicht. Zo doende is mijn auto uitgegleden en tegen de achterkant van een andere auto gekomen. Ik heb geen schade aan de auto, de tegenpartij heeft materiële schade van €50,-. Nu heeft de tegenpartij een letselschade claim ingediend waar een bedrag van €1.390,- uit is gekomen. Kan dit zomaar? Als de materiële schade maar €50,- bedraagt, is het toch niet logisch dat de tegenpartij een ''harde klap'' heeft gekregen waardoor ze zoveel geld uitgekeerd kan krijgen? Het gevolg voor mij nu is dat ik óf het totaalbedrag van €1.440 (schadeclaim + materiële kosten) terug betaal om mijn No-claim korting + schade vrije jaren niet te verliezen óf 25 euro extra premie betalen en terugvallen in mijn schadevrije jaren naar -1. Ik wil met beiden gevallen niet akkoord gaan omdat ik dit niet terecht vindt.

Ik hoor graag uw mening hierover.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Een partij kan van alles vragen, vaak wordt er erg/onrealistisch hoog ingezet. Maar de naam letselschade zegt het eigenlijk al, er moet wel sprake zijn van letsel. Anders is vergoeding niet op zijn plaats.

Zonder onderbouwing is een dergelijk bedrag niet reëel. Heeft u informatie ontvangen?

Mijn advies is om in ieder geval om onderbouwing te vragen (als die er niet is). U hoeft niet akkoord te gaan met een dergelijk voorstel.
Vaak is het in dergelijke gevallen verstandig om juridische bijstand in te schakelen. Letselschade zaken kunnen door een jurist behandeld worden en in het algemeen is een jurist goedkoper dan een advocaat.

In het geval u zelf verder stappen wilt ondernemen is het aan de hand van de eventuele onderbouwing verstandig aan te geven dat het bedrag niet realistisch of erg hoog is. En dat u de materiële schade wel op wilt vergoeden.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag