Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Schade veroorzaakt door klusbedrijf

Een officieel klusbedrijf heeft door de waterleiding geboord, en factureert de uren en materialen die gebruikt zijn om te repareren (uithakken, repareren, dichtsmeren). Hij zegt dat ik akkoord heb gegeven op het herstellen toen ze het incident meldden. Maar wat had ik dan moeten doen....Wat is mijn rechtspositie?

Dank u.

Hebt u het bedrijf ook (schriftelijk) aansprakelijk gesteld voor de veroorzaakte schade?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nee, niet direct.
Ik heb onlangs een factuur ontvangen, en daarop heb ik gereageerd dat ik het er niet mee eens was ivm dit incident en omdat een ander deel van het uitgevoerde werk niet goed gedaan was (lekkend toilet).
Daarop hebben zo nogmaals een (verlaagde) factuur gestuurd. Daarop heb ik ook weer geregeageerd dat ik het er nog steeds niet mee eens ben, en een voorstel gedaan voor verdere verlaging. Daar gaan ze niet mee akkoord.
Stelllig zeggen ze dat ik toch akkoord ben gegaan met de reparatie….. Dus materialen en uren worden niet gecrediteerd.
Er speelt nog meer. En dat is dat ze het werk zonder aankondiging hebben verlaten omdat er onenigheid was met medebewoners van het flatgebouw. En daarna geen enkel contact meer om het werk af te maken. Dat heeft voor mij veel ellende veroorzaakt om eena nder bedrijf te vinden (deadline) ivm andere huurders er binnen 4 dagen in zouden trekken.
Ook hebben ze ontvangen sleutels niet teruggegeven. Dank u voor advies


Het advies is dan iig om een aangetekende brief te sturen waarin u klaagt over het uitgevoerde werk en de tegenpartij aansprakelijk stelt voor de geleden schade. Voordat u een ander bedrijf inschakelt, zou u de tegenpartij moeten sommeren om het werk af te maken (inclusief herstel van de schade). Indien de tegenpartij de schade niet vergoedt en/of het werk niet afmaakt, zou een volgende stap kunnen zijn een procedure waarmee wordt getracht de tegenpartij te dwingen. Onder bepaalde voorwaarden kan ook een ander bedrijf worden ingeschakeld om het werk af te maken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor het antwoord.
Het werk is al afgemaakt door een ander. Een onbruikbare badkamer en toilet noodzakte dit omdat andere huurders binnen 5 dagen in zouden trekken.
Nu is het voornaamste dat ze het herstel van de schade dus willen factureren en geen aftrek ivm reparatie lekkage van het toilet dat zij hebben geplaatst.
Er zijn overigens ook geen algemene voorwaarden aan mij gestuurd. Zij claimen 16 uur werk gehad te hebben, maar er is geen urenverantwoording.
Wat is de jurisprudentie in dit geval dat een bedrijf schade veroorzaakt of ondeugelijk werk levert? Zijn zij dan altijd aansprakelijk om te repareren?
Ik wil namelijk de factuur deels gaan betalen, en wil geen incassobureaus of deurwaarders op bezoek.
Dank u,


U mag gerust vrijblijvend contact opnemen met mij om verder over uw zaak van gedachten te wisselen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag