Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Schade door garage verplicht bij zelfde garage laten herstellen?

Ik heb onlangs mijn bestelbus naar een Vakgarage gebracht, om o.a. een reservewiel ophangsysteem onder de bus te laten zetten zodat het reservewiel weer opgehangen kon worden. Dit ophangsysteem was namelijk kapot. Dit viel nog onder de garantie.
Nu heb ik echter mijn bus opgehaald en ben ik erachter gekomen dat mijn treeplank bij de achterdeuren aan 1 kant opeens ver doorboog. Na nadere inspectie bleek dat het garagebedrijf een belangrijke stang waarmee de treeplank aan de onderkant van de carrosserie bevestigd zat simpelweg en rigoreus had afgeslepen en het hele stuk er vanonder had gehaald. Hierdoor zat de treeplank aan de kant nog maar aan 1 bevestigingspunt vast waardoor deze kantelt en het dus totaal niet meer stevig is en niet meer bestand is tegen mijn gewicht. Ik heb nu dus een kostbare treeplank die niet meer stevig en niet meer veilig is onder mijn bus hangen. Ik vermoed dat betreffende stang in de weg zat bij het monteren van het reservewiel. Dit zit hier namelijk dicht op.
Tijdens de reparatieperiode ben ik hier echter niet over ingelicht en ook niet toen ik de bus weer kwam ophalen. Ik heb het zelf moeten ontdekken toen ik weer bezig was met de bus.
Het is evident dat de garage dit heeft gedaan. Je ziet ook de verse slijpsporen. Dus dat is niet het probleem.
Echter, ik heb geen vertrouwen meer in deze garage en wil graav dat een ander garagebedrijf er óf een nieuwe treeplank onderzet op hun kosten óf dat het herstelt wordt door een ander garagebedrijf. In het geval van herstel moet dat bedrijf dan natuurlijk ook gespecialiseerd zijn in het herstellen van dergelijke schade zodat er weer een veilige en stevige constructie ontstaat. Het moge duidelijk zijn dat deze garage dat niet kan en bovendien zijn zij geen autoschadeherstelbedrijf.

Mijn vraag: ben ik nu ondanks dit alles toch verplicht om de schade te laten herstellen door dit garagebedrijf? Daar heb ik geen vertrouwen in en het is geen autoschadeherstelbedrijf. Bewijs dat zij dit gedaan hebben en aansprakelijk zijn zit verder ook wel goed. Maar ik wil dus niet meer dat dit bedrijf aan mijn bus komt. Kan ik schadeherstel of vervangen door een ander bedrijf afdwingen? En zo ja, hoe?

Alvast bedankt!

U dient de garage in de gelegenheid te stellen de schade of het gebrek te inspecteren en te herstellen. Daartoe moet u die garage sommeren en zij moet daarbij een redelijke termijn krijgen om te herstellen. U kan ook aanzeggen dat als de garage de schade of het gebrek niet binnen de redelijke sommatietermijn heeft hersteld, u dit alsnog door een ander bedrijf laat doen waarbij de garage alsdan opdraait voor de kosten die daarmee gemoeid zijn.
Indien u direct naar een ander bedrijf gaat en daarna de garage aansprakelijk stelt voor de kosten, kan deze (gemakkelijk) betwisten dat sprake was van schade en/of een gebrek en/of de (hoogte van) de kosten betwisten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag