Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Reorganisatie

Ik ben 1 van de 4 Service Field Managers bij een grote organisatie. Ik geef hierbij direct leiding aan 35 service monteurs. De zaken gaan zeer goed en we beiden significant uit. Nu willen we bij de organisatie meer de focus leggen op de individu, maar met alle werkzaamheden gaat dat moeilijk in mijn huidige functie. Vandaag is er een plan gepresenteerd, waarmee we dit (wellicht) wel kunnen organiseren.

Concreet: van de 4 Managers gaan we naar 2 managers en krijgen Lead engineers die "leiding gaan geven" aan een kleinere groep monteurs. Mijn positie komt hierbij te vervallen en daarnaast hebben zij mij een totaal andere functie aangeboden binnen de organisatie. Ik weet nog niet of ik deze functie wil gaan bekleden, maar wat zijn mijn rechten en plichten hierin?

met vriendelijke groet,

Het is goed om na te denken wat u zou willen. Als u de nieuwe functie heeft geaccepteerd, zit u daar in principe aan vast. Zou de functie veel veranderen (qua inhoud en voorwaarden)?

Meestal wordt er in dergelijke gevallen ook een vaststellingsovereenkomst aangeboden om uit elkaar te gaan. In die gevallen ontstaat er recht op WW (als de overeenkomst goed opgesteld is) en is het vaak mogelijk om een transitievergoeding overeen te komen.

Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk om te onderhandelen over de nieuwe functie. Een bedrijf heeft echter behoorlijk wat ruimte om inzicht te geven aan de bedrijfsvoering en een eventuele reorganisatie vorm te geven. Als u er niet uit komt of niet akkoord gaat met een nieuwe functie (of andere optie) zal het bedrijf via het UWV of de rechter moeten proberen u te verplichten een keuze te maken of u te ontslaan.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag