Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Recht op ontslagvergoeding beëindiging bedrijf?

Mijn werkgever wilt stoppen met zijn bedrijf. De laatste jaren gaat het niet goed met het bedrijf. De orders zijn erg afgenomen door verschillenden redenen. De wereld verandert en er is minder vraag naar het product. Daarnaast heeft de directeur sinds een half jaar een burn out en zit thuis. Dit is mede veroorzaakt door de zaken die slecht gaan. Hij heeft de gedachte van het beëindigen al jaren. Nu wordt het pand verkocht en dat houdt dus einde bedrijf in. Er zijn nog financiële middelen, dus het gaat niet failliet. Ik ben sinds 1994 in dienst.
Mijn vraag is, heb ik recht op ontslagvergoeding? Hoe zit het met opzegtermijn? En is er meer te eisen omdat ik buiten mijn schuld nu zonder werk kom te zitten en financieel er enorm op achter uit zal gaan?

U hebt in beginsel recht op een transitievergoeding. Indien deze niet wordt voldaan, moet u daarop via de rechter binnen 3 maanden na de ontslagdatum aanspraak maken, anders vervalt dat recht. Bij opzegging zal de werkgever de opzegtermijn in acht moeten nemen. Hij moet vooraf een ontslagvergunning aanvragen om rechtsgeldig te mogen opzeggen. U zult door het UWV bij die procedure worden betrokken.

Beoordeel dit antwoord:

Ook kan er een vaststellingsovereenkomst (VSO) worden afgesloten. Laat die VSO checken door een in arbeidsrecht gespecialiseerde advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor. Ook komt het regelmatig voor dat de werkgever de kosten draagt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag