Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Probleem met buren over dakterras

Wij willen een deur maken in in onze slaapkamer op de eerste etage, zodat we op het dak van onze uitbouw op de begane grond kunnen zitten.
De afstand van deze uitbouw tot de erfgrens is ca 4 m. Vanaf het dak van de uitbouw zie je een klein stukje van de achtertuin van onze buren. We hebben aangeboden, op dit dak bij de erfscheiding in overleg met hen, een hek met planten te plaatsen.
Toch willen zij bij de gemeente bezwaar maken tegen het feit, dat wij daar willen zitten ( dat is i.v.m. gebrek aan zon in de tuin).
Wij zijn bezig met een vergunningsaanvraag bij de gemeente. Is het mogelijk dat de buren gelijk krijgen en wij niet op het dak mogen zitten?

Het is mogelijk dat u vanwege de bezwaren van de buren daar geen vergunning voor krijgt. Maar ook als u wel een vergunning van de gemeente krijgt, kunnen de buren zich nog verzetten tegen uw gebruik daarvan als dat gebruik hun hindert of overlast bezorgd.

Beoordeel dit antwoord:

Overlast kan zijn dat er vanaf het dakterras een grotere kans op inkijk in de tuin of het huis van de buren ontstaat. Zelfs het zicht op een klein stukje van de tuin van de buren (zoals in uw vraagstelling genoemd), kan al voldoende overlast zijn om zich tegen het gebruik van het dakterras te kunnen verzetten. Een andere vorm van overlast kan geluid zijn; als u op uw dakterras zit en met elkaar praat kan dat een ander geluidseffect op de tuin van uw buren hebben dan als u in uw tuin zit.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag