Stel vraag

Wonen, Buren

Zakelijk


Plaatsing Airco door onderbuurman op uitbouw binnen VVE

Samen met mijn onderbuurman heb ik een pand in Vlaardingen met een VVE waarvan ik de voorzitter ben. Zonder toestemming van de VVE heeft de onderbuurman een jaar geleden een uitbouw geplaatst en daar heeft hij nu ook een airco unit op geplaatst, ook zonder toestemming. Wij kijken nu uit op deze airco unit vanuit ons raam en mijns inziens is deze airco boven zijn erfafscheiding geplaatst. Mag dit zomaar zonder overleg? Kunnen we de onderbuurman vragen deze airco ergens anders te plaatsen en is dit inderdaad buiten zijn erfafscheiding?

Als er ten aaznien van de uitbouw geen afspraken zijn gemaakt dan is de eigenaar van het gebouw (de VvE) tevens eigenaar van de uitbouw geworden en behoren de buitengevels, fundering en dak tot de gemeenschappelijke zaken van de VvE. Het is dan geenszins toegestaan zonder toestemming van de VvE een dakoppervlakte in gebruik te nemen. Los van de regels op het gebied van VvE en appartementsrechten is het ook zo dat buren jegens elkaar geen overlast of hinder mogen toebrengen. De aanwezigheid van de aircounit kunt u derhalve ook aanvechten op grond van het feit dat deze u overlast geeft.
Wat u precies bedoelt met erfafscheiding in deze is mij niet duidelijk; de erfafscheiding betreft de afscheiding die de grenzen van een perceel (en daarmee van het eigendom) aangeven, maar in de hoogte wordt het perceel in beginsel niet beperkt door een erfafscheiding.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag