Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Partnerpensioen ABP

Ik heb een juridische vraag over het pensioenfonds van het ABP.
In december 2012 zijn mijn ex-man en ik overeen gekomen dat ik geen aanspraak meer zal maken op zijn pensioen. Hij heeft in 2012 disciplinair ontslag gekregen en vroeg mij toentertijd of ik af wilde zien van zijn pensioen in verband met inkomen, dat heb ik gedaan en hij zag af van mijn pensioen.
Nu ben ik bezig om te onderzoeken om met vervroegd pensioen (met 65 jaar). Bij het doorzoeken van de papieren stuitte ik op een schrijven van het ABP dat ik in 2012 ook afzag van het nabestaandepensioen van mijn ex-man. Ik heb daarvan een brief ondertekend.
Ik heb het ABP in januari 2021 een mail gestuurd dat ik vond dat ik toentertijd onvolledig ben ingelicht over de consequenties van het nabestaande pensioen en toen een keuze heb gemaakt op basis van een verkeerde veronderstelling. Mijn ex-man is in 2019 verongelukt. Ik heb het ABP gevraagd om een coulance regeling.
In maart 2021 heb ik hierover een antwoord gehad van het ABP. Zij schrijven dat het voor ABP toen voldoende duidelijk is dat ik en mijn ex-partner afwijkende afspraken hebben gemaakt en dat ik afzie van het partnerpensioen. En dat ik nu eerder met pensioen wil gaan geen grond is om mij een partnerpensioen toe te kennen.
Pensioenbegrippen zijn voor mij niet altijd even duidelijk. De keuze destijds heeft dus voor mij een ongewenst effect en een ongewenst resultaat. Mijn vraag is dan ook staat het ABP volledig in zijn recht of kan ik hier nog verder tegenin. Ik vind namelijk ook dat het ABP een bepaalde zorgplicht heeft om mensen duidelijk te informeren.
Alvast bedankt vuur uw antwoord.
Met vriendelijke groet,


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag