Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Overstappen naar ander bedrijf

Hoe zit het met het feit dat ik als chef kok voor een andere zaak ga werken samen met een collega van mij. die wil graag met mij mee.
nu staat er in ons contract iets over non concurrentie beding. alleen word dit aangegeven in het contract dat dit geding betrekking heeft op het geografische gebied gemeente Peel en Maas. het bedrijf waar ik voor ga werken ligt in een andere gemeente. is dit geding dan nog steeds van kracht of mag mijn collega met mij mee overstappen? ook heb ik een vraag of wij als werknemer als zakenrelatie worden gezien of is dit enkel voor bedrijven waar mijn huidige werkgever zakenrelatie mee heeft zoals leveranciers en dergelijke waaraan gefactureerd word? kortom de vraag. mogen wij samen naar een andere werkgever overstappen in een andere gemeente zonder dat wij daar problemen mee krijgen. als het makkelijker is om een kopie van het contract gedeelte te krijgen kan ik deze aan u voorleggen.
dank u vriendelijk.

Een (non-)concurrentiebeding wordt altijd beperkt en strak taalkundig uitgelegd.

Als er in uw contract staat dat dit alleen geldt voor een bepaalde stad/dorp dan is het concurrentiebeding beperkt tot die stad en zou u dus zelfs in het naastgelegen dorp concurrerende werkzaamheden mogen uitvoeren.

(Zie uitspraak: https://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBGRO:2011:BR3111 voor een voorbeeld).

Ten aanzien van uw tweede vraag lijkt het alsof er een relatiebeding in uw contract staat? Om u daar antwoord op te geven zou ik inderdaad moeten weten wat er precies in uw contract staat.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel om de zaak en uw vragen te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag