Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Overlast deurwaarders

Ik heb vorig jaar april een huis gekocht en krijg sinds de koop meerdere malen per week brieven van incassobureaus, pensioenfonds, beroepsverenigingen en recent ook een stuk van een gerechtsdeurwaarder in de bus. Deze zijn allemaal gericht aan de vorige eigenaar of het bedrijf wat hij op dit adres ingeschreven had staan. Ik heb netjes alle brieven steeds retourafzender gestuurd, niets geopend of weggegooid. Ik heb de deurwaarder gebeld. Die gaven mij het advies om het adres in onderzoek te laten stellen om te voorkomen dat er ooit een deurwaarder daadwerkelijk op de stoep staat. Maar mijn gemeente gaat dat niet doen, want die zien dat alleen mijn vrouw en ik ingeschreven staan op het adres. De KvK heb ik 6 maanden geleden gebeld, die zien dat het bedrijf nog wel op mijn adres staat ingeschreven. Zij kunnen mij geen gegevens van meneer geven in verband met privacy. Ze gingen kijken of ze met meneer in contact kunnen komen. Ik heb vandaag opnieuw gebeld en het bedrijf staat nog steeds op mijn adres ingeschreven.
Ben ik hierdoor juridisch kwetsbaar, moet en kan ik daar stappen in zetten? Kan ik voorkomen dat er een deurwaarder naar mijn Lego verzameling gaat kijken?

Het is voornamelijk heel erg vervelend. Maar als de woning uw eigendom is geworden en u kunt aantonen dat het bedrijf niet meer op uw adres gevestigd is kunt u telkens aantonen dat zij niet bij u moeten zijn.

Heeft u onderstaand formulier gebruikt bij de KvK? U heeft een actueel belang bij snel handelen van de KvK omdat deze situatie voor onnodige situaties zorgt en uw telkens post voor iemand anders ontvangt.

https://www.kvk.nl/inschrijven-en-wijzigen/wijziging-doorgeven/melding-onjuistheid-gegevens-derden/

Daarnaast zijn er mogelijk nog andere manieren om te achterhalen waar het bedrijf nu gevestigd is en kan de eigenaar gevorderd worden om het adres te wijzigen.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of wenst te kijken of ik u kan helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag