Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Overeenkomst ontbinden niet-nakoming afspraken aannemer?

in juli 2023 ben ik in zee gegaan met een aannemer die de renovatie van ons bedrijfspand zou gaan doen. Het ging om een totaalverbouwing waarbij wc's, kantoorruimtes, stucwerk, schilderwerk en vloeren gelegd zouden worden. De afspraak was dat het werk uiterlijk eind september klaar zou zijn. Dit had er mee te maken dat de huidige huur van mijn huidige pand op 1 oktober zou stoppen. Echter is het werk niet af en zit de aannemer op ongeveer 50%. Op 28 september kreeg ik een bericht dat ik de makelaar moet vragen of ik mijn huidige huur kan verlengen met twee weken. Dit is 1 dag voor dat ik de sleutels moest inleveren op 29 september. Ik heb de aannemer vandaag in gebreke gesteld en heb vermeld dat ik alles af wil hebben binnen 2 weken. Dit is ook de ruimte die ik heb gehad om nog in mijn huidige pand te blijven van de verhuurder. Echter door slechte communicatie, niet opnemen of er is elke keer wat anders aan de hand, heb ik geen vertrouwen meer dat dit gaat lukken. Ook zijn er namelijk al scheuren in de muren, trap beschadigd en op bepaalde plekken is er al gesausd zonder voorstrijk waardoor er allemaal strepen, banen en verfspatten op de muur zitten. Ik wil eigenlijk direct de overeenkomst ontbinden in verband met wanprestatie en afspraken niet nakomen. Is dit mogelijk?

Beste meneer, mevrouw,

Voor ontbinding van een overeenkomst van aanneming van werk moet de aannemer in verzuim zijn. Het verzuim treedt in, wanneer de schuldenaar in gebreke wordt gesteld bij een schriftelijke aanmaning waarbij hem een redelijke termijn voor de nakoming wordt gesteld, en nakoming binnen deze termijn uitblijft (de ingebrekestelling). Er zijn enkele uitzonderingen op deze hoofdregel en een ingebrekestelling dus niet nodig is. Of u zich op die uitzonderingen zou kunnen beroepen, kan ik op basis van deze informatie en deze stukken niet beoordelen. Wanneer de aannemer in verzuim is met het nakomen van zijn verplichtingen kan de opdrachtgever de overeenkomst ontbinden.

Graag maak ik daarvoor een afspraak met u. Zou u daarvoor contact met mij op willen nemen op pjdejong@solutionsadvocaten.nl

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag