Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ouderschapsverlof, vakantietoeslag en eindejaarsuitkering

Sinds 2019 heb ik 2 uur per week ouderschapsverlof. Dit is in mijn dienstrooster correct vermeld. Uren etc klopt allemaal. Gisteren kreeg ik van de salarisadministratie een telefoontje dat ze mij over 2020 teveel uitbetaald hebben. Mijn ouderschapsverlof is niet verrekend met mijn salaris. Ik heb de juiste formulieren ingevuld, maar deze is door de roosteraar of P&O niet of foutief doorgestuurd naar de salarisadministratie. Dit betekent dat ik incl vakantietoeslag en eindejaarsuitkering ruim 2600.- bruto terug moet betalen.
Ik controleer eigenlijk ook zelden mijn loonstrook. Zag inderdaad wel dat mijn fte nog op 66.67% stond, maar omdat ik altijd weer terug kon naar mijn ‘eigen’ uren als mijn ouderschapsverlof afgelopen is, was ik in de veronderstelling dat dit juist was.
Na zelf alles nagekeken te hebben blijkt dat ik over het jaar 2019 (op 2 maanden na) ook mijn eigen uren uitbetaald heb gekregen en ook hier geen ouderschapsverlof is meegerekend. Ik heb dus het hele jaar minder gewerkt maar mijn gewone loon gekregen. Dit heeft de salarisadministratie overigens nog niet gezegd tegen mij.
Aan het einde van het gesprek gaf ze aan dat dit mijn eigen verantwoordelijkheid is. Ik had het natuurlijk ook op moeten merken, maar heb de formulieren correct ingevuld en vertrouwde erop dat het goed zou gaan. Dit is ook 2 maanden goed gegaan, maar daarna dus weer niet.
Ik ga geen slapende honden wakker maken en geef dus niet aan dat 2019 hetzelfde is verlopen als 2020. Heel vervelend allemaal.

Graag zou ik willen weten wat mijn rechten hierin zijn.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag